APS SELSKAB – HVAD ER DET OG HVORDAN OPRETTER MAN DET?
Her finder du alt du skal vide omkring oprettelse af ApS – Anpartsselskab, forkortet som ApS, er en af de mest populære virksomhedsformer i Danmark. Det er en type selskab, hvor ejerskabet er opdelt i anparter, og hvor ejerne dermed ikke hæfter personligt for selskabets eventuelle gæld og tab.
Et anpartsselskab skal have mindst en ejer, men der kan være flere, og ejerne kan både være privatpersoner og virksomheder.
Et ApS har en række fordele i forhold til andre selskabsformer, herunder at det er nemt og billigt at oprette og drive, og at ejerne ikke hæfter personligt for selskabets gæld og tab.
Derudover giver det en professionel og troværdig profil over for kunder og samarbejdspartnere at have et selskab med begrænset ansvar.
Hvordan opretter man et ApS?
Der er flere forskellige trin i oprettelsen af et ApS, herunder valg af selskabsnavn, ejerforhold og kapital, samt udfyldelse af de nødvendige dokumenter og registrering af selskabet hos Erhvervsstyrelsen.
Alt dette er noget vi kan hjælpe med, og hele processen kan klare indenfor 24 timer.
Få vores hjælp til oprettelse af ApS her!
Valg af selskabsnavn
Det første skridt i oprettelsen af et ApS er valg af selskabsnavn. Selskabsnavnet skal være unikt, og det må ikke være forveksleligt med andre eksisterende selskabsnavne. Derudover skal det opfylde en række andre krav, herunder at det ikke må være stødende eller indeholde ord eller udtryk, der kan forveksles med offentlige institutioner. Hos LegalUp rådgiver vores erfarne jurister dig igennem hele processen.
Ejerforhold og kapital
Når selskabsnavnet er valgt, skal man beslutte sig for ejerforhold og kapital. Et ApS skal have mindst en ejer, men der kan være flere, og de skal hver især tegne mindst én anpart.
Anparterne kan have forskellig værdi, men mindst én anpart skal have en værdi på mindst 40.000 kr.
Udfyldelse af dokumenter og registrering
Når selskabsnavn, ejerforhold og kapital er på plads, skal man udfylde de nødvendige dokumenter og registrere selskabet hos Erhvervsstyrelsen.
Der skal blandt andet udarbejdes et stiftelsesdokument, vedtægter og en ejerbog, som beskriver ejerforhold og anpartsværdier, og som skal godkendes af alle ejere.
Derudover skal kapitalen bekræftes fra en klientkonto, som tilbageføres til selskabets erhvervskonto efterfølgende.
Oprettelse af ApS og stiftelse
Når alle dokumenter er udfyldt og registreringen hos Erhvervsstyrelsen er godkendt, er selskabet officielt stiftet, og man kan begynde at drive virksomhed under selskabsnavnet.
Det er vigtigt at være opmærksom på, at selskabet før man kan begynde at drive virksomhed, skal have en CVR-nummer, som kan opnås ved registrering hos Erhvervsstyrelsen.
Der er dog også andre ting, man skal være opmærksom på i forbindelse med oprettelsen af et ApS, herunder eventuelle tilladelser og registreringer, afhængigt af hvilken type virksomhed man ønsker at drive.
Det er derfor en god ide at søge professionel rådgivning fra starten, og her kan vi hjælpe dig, sådan du sikrer, at du har styr på alle de juridiske og økonomiske aspekter af selskabsdannelsen.
Opstart af et ApS
Når man har oprettet sit ApS og har fået tildelt et CVR-nummer, kan man som nævnt begynde at drive sin virksomhed.
Det kan dog være en god idé at have en forretningsplan på plads, inden man går i gang, så man har en klar strategi for, hvordan man ønsker at udvikle sin virksomhed, og hvordan man vil opnå succes.
En forretningsplan kan omfatte en beskrivelse af virksomhedens formål, målgruppe og produkter eller services, samt en plan for markedsføring, salg og økonomi.
Det kan også være en god idé at have en plan for, hvordan man vil rekruttere og lede medarbejdere, hvis man planlægger at udvide sin virksomhed på sigt. LegalUp kan ligeledes hjælpe med ansættelsesretlige spørgsmål.
Stiftelse af anpartsselskab – hvad skal man være opmærksom på?
Når man stifter et anpartsselskab, er der flere ting, man skal være opmærksom på for at undgå eventuelle problemer og udfordringer senere hen. Her er nogle af de vigtigste ting at huske på:
• Selskabsnavn: Sørg for at vælge et unikt og passende selskabsnavn, der ikke kan forveksles med andre virksomheder.
• Ejerforhold: Beslut dig for ejerforhold og anpartsværdier, og sørg for at oprette en ejerbog, der beskriver ejerforholdene og anpartsværdierne.
• Kapital: Sørg for at have forberedt den nødvendige kapital, inden selskabet stiftes.
• Dokumentation: Få udarbejdet alle nødvendige dokumenter, herunder stiftelsesdokument, vedtægter og ejerbog.
• Tilladelser og registreringer: Husk at undersøge, om der er behov for tilladelser eller registreringer, afhængigt af hvilken type virksomhed du ønsker at drive.
ApS pris – hvad koster det at stifte et ApS?
Prisen for at stifte et ApS kan generelt variere afhængigt af hvem du får hjælpen fra, herunder advokat eller anden juridisk virksomhed. Processen er den samme for alle, men prisen kan variere helt op til 2.000-10.000 kr. ex. moms.
Hos LegalUp er prisen lav og fast uanset hvilken type ApS, du ønsker at oprette. Erhvervsstyrelsen opkræver herudover et gebyr på 670 kr. for at registrere et ApS. Hos LegalUp er alt inkluderet i prisen. Se prisen her.
Vi rådgiver dig altid til at søge professionel hjælp i forbindelse med oprettelse af et ApS.
ApS selskab udgifter
Det er vigtigt at huske på, at der ud over stiftelsesomkostningerne også er løbende omkostninger forbundet med driften af et ApS, såsom lønninger, skatter og afgifter, forsikringer og driftsudgifter.
Det er derfor en god idé at udarbejde en realistisk budgetplan, der tager højde for alle disse omkostninger, inden man går i gang med at drive sin virksomhed.
Få vores hjælp til stiftelse af ApS selskab her
Konklusion
Oprettelse af ApS kan være en god løsning for iværksættere, der ønsker at drive en virksomhed med begrænset personlig hæftelse.
Det er vigtigt at huske på, at der er visse krav og formaliteter, der skal overholdes i forbindelse med stiftelsen af et ApS, herunder kapitalkrav og registrering hos Erhvervsstyrelsen.
Det er en god idé at søge rådgivning fra en professionel for at sikre, at man har styr på alle de juridiske og økonomiske aspekter af selskabsdannelsen. Her kan vi hjælpe dig.
Det kan også være en god idé at udarbejde en forretningsplan, der beskriver virksomhedens formål, målgruppe og produkter eller services, samt en plan for markedsføring, salg og økonomi. Denne del er også ofte en præmis for at få oprettet en erhvervskonto i en bank.
Når man har oprettet sit ApS og har fået tildelt et CVR-nummer, kan man begynde at drive sin virksomhed. Det er vigtigt at huske på, at der ud over stiftelsesomkostningerne også er løbende omkostninger forbundet med driften af et APS, såsom lønninger, skatter og afgifter, forsikringer og driftsudgifter.
Alt i alt kan stiftelsen af et ApS være en god mulighed for iværksættere, der ønsker at drive en virksomhed med begrænset personlig hæftelse og samtidig have mulighed for at tiltrække investorer og kapital.
Det er vigtigt at have styr på alle formaliteter og krav, inden du går i gang med at stifte dit anpartsselskab, og at have en klar strategi for, hvordan du ønsker at udvikle din virksomhed på lang sigt.
FAQ – Ofte stillede spørgsmål omkring oprettelse af ApS
Hvad er ApS?
APS står for Anpartsselskab og er en selskabsform, hvor virksomhedsejeren ikke hæfter personligt for selskabets gæld udover den kapital, der er indbetalt til selskabet. Dette betyder, at hvis selskabet går konkurs, hæfter ejeren kun med den indbetalte kapital og ikke med sin private formue.
Opretelse af ApS, hvordan?
For at oprette et APS skal man overholde en række krav og formaliteter, herunder kapitalkrav og registrering hos Erhvervsstyrelsen. Man skal også udarbejde en række dokumenter, såsom vedtægter, stiftelsesdokumenter og ejerbog. Det kan være en god idé at søge rådgivning fra en profession i forbindelse med stiftelsen af et ApS, eksempelvis LegalUp.
Hvad er kapitalkravet for et ApS?
Kapitalkravet for et ApS er minimum 40.000 kr., hvor mindst halvdelen skal indbetales kontant inden stiftelsen af selskabet. Resten af kapitalen kan indbetales som anparter eller som en kontant indskudskapital.
Hvad er fordelene ved at stifte et ApS?
Fordelene ved at stifte et ApS inkluderer begrænset personlig hæftelse for virksomhedsejeren, mulighed for at tiltrække investorer og kapital, samt mulighed for at opbygge en professionel og troværdig virksomhed med en juridisk anerkendt selskabsform.
Hvad er ulemperne ved at stifte et ApS?
Ulemperne ved at stifte et ApS inkluderer visse kapitalkrav og krav til registrering og dokumentation, samt løbende omkostninger forbundet med driften af selskabet, såsom skatter, afgifter og driftsudgifter. Derudover er der visse begrænsninger for, hvordan man kan anvende sin kapital i et ApS.
Selskabsstiftelse
Opret dit ApS i dag nemt og sikkert.
Gør-det-selv Kontrakter
Vedtægter er et dokument, der beskriver de interne regler i et selskab...